Ingrediënten
- 1 gerookte makreel
- 4 broodjes (bijvoorbeeld Italiaanse bollen)
- 125 g mascarpone
- 4 el bieslook
- 50 g spinazie
- 1 el citroensap
Bereiding
- Snijd de bieslook fijn. Haal de gerookte makreel voorzichtig van de graat en haal de graatjes eruit.
- Prak de makreel fijn, meng met de mascarpone, bieslook en het citroensap. Breng op smaak met versgemalen peper.
- Grill de broodjes aan beide zijden, op hun snijkant. Beleg een helft van het broodje met gewassen spinazie en doe daar bovenop de makreelmousse. Zet de andere helft van het broodje erop.
Makreel
Makreel is een duidelijk te herkennen vis. Zijn rug is groenblauw gekleurd met donkere zebra-achtige strepen en een diep ingesneden staartvin. De buik van de makreel is wit.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /