Ingrediënten

  • 1 gerookte makreel
  • 4 broodjes (bijvoorbeeld Italiaanse bollen)
  • 125 g mascarpone
  • 4 el bieslook
  • 50 g spinazie
  • 1 el citroensap

Bereiding

  1. Snijd de bieslook fijn. Haal de gerookte makreel voorzichtig van de graat en haal de graatjes eruit.
  2. Prak de makreel fijn, meng met de mascarpone, bieslook en het citroensap. Breng op smaak met versgemalen peper.
  3. Grill de broodjes aan beide zijden, op hun snijkant. Beleg een helft van het broodje met gewassen spinazie en doe daar bovenop de makreelmousse. Zet de andere helft van het broodje erop.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

Makreel heeft een blauw-groenige rug, een zilverwitte buik, blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. Makreel kan goed worden gegrild of gebakken en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.