Ingrediënten

  • 150 g heilbot of kabeljauwfilet
  • 2 eiwitten en 1 ei
  • 200 ml room
  • 1 g fijngemalen foelie
  • sap en rasp van 1 citroen
  • witte peper
  • 200 g Hollandse garnalen, gepeld

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Doe de heilbotfilet in de keukenmachine en draai fijn. Voeg de eiwitten toe en het hele ei en mix opnieuw. Voeg beetje bij beetje de room toe. Breng op smaak met de foelie, citroenrasp, witte peper en zout.
  2. Meng de mousse met de garnalen. Verhit de oven voor op 150°C.
  3. Doe het garnalenmengsel in de terrine of cakevorm en zet de vorm in een grotere ovenschaal. Vul de ovenschaal met water, zorg dat het water ongeveer tot halverwege de vorm komt. Zet de ovenschaal met de vorm erin in de oven en gaar de paté ± 50 min.
  4. Haal de vorm uit de oven en laat goed afkoelen. Laat de paté in de vorm in de koelkast 2 uur opstijven. Snijd de paté in grove plakken en serveer met lekker brood en evt. boter.
Bron
Delicious i.o.v. Nederlands Visbureau

Hollandse garnaal

Er zijn heel wat soorten garnalen die over de hele wereld voorkomen, waarvan er zo’n driehonderd benut worden voor menselijke consumptie. Daarvan geldt de Hollandse garnaal (Crangon crangon) als een van de bekendste soorten.

Alles over Hollandse garnaal

Hollandse garnaal

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
90 kcal
/
380 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.