Ingrediënten
- 2 tilapiafilets, in de lengte elk in 6 repen
- 1 winterwortel, in dunne lange repen
- mespuntje mosterd
- ---
- Voor de marinade:
- 1/2 el pesto
- 2 el olijfolie
- 2 el hot ketchup
Bereiding
- Steek elke reep tilapiafilet met een reep wortel zigzag aan een satéstokje en bestrijk de spiesjes rondom met de marinade.
- Rooster de spiesen op de barbecue (op een groenterooster) of hete grillplaat in circa 4-6 minuten rondom mooi bruin en gaar. Keer ze regelmatig.
- Bestrooi ze naar smaak met (zee)zout.
Tip
- Gebruik voor dit gerecht 12 kleine spiesen.
- Je kan de spiesen ook al eerder op de dag voorbereiden: marineren, rijgen, in de koelkast bewaren en in de avond op de barbecue of grillplaat.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.