Ingrediënten
- 4 tilapiafilets zonder vel
- 1 fijngesneden sjalotje
- 4 gedroogde tomaten
- 4 tomaten
- 4 el geroosterde pijnboompitten
- verse basilicum
- 6 el olijfolie
- 3 el witte wijnazijn
- mosterd
- zout en witte peper
Bereiding
- Verwarm de grill voor. Vet het rooster met wat olie in en leg de filets 8-10 minuten onder de grill. Tussentijds keren.
- Snijd de gedroogde tomaten in reepjes. De verse tomaten in heel kleine blokjes.
- Maak een dressing van olijfolie, witte wijnazijn, witte peper, zout en mosterd. Voeg het sjalotje, de gedroogde tomaten, verse tomaten en pijnboompitten toe. Verwarm de dressing tot lauw, voeg de basilicum toe en giet dit over de gegrilde tilapia.
- Garneer met citroen en basilicum.
Tip
Lekker met pasta en salade.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.