Ingrediënten
- 2 blikjes tonijn op olie (à 180 g)
- 8 ansjovisfilets
- 2 el kappertjes
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt of geperst
- 2 sjalotjes, gesnipperd
- 1 el mayonaise
- 3 kleine gele paprika’s, overlangs gehalveerd, zonder zaadjes
- 3 kleine rode paprika’s, overlangs gehalveerd, zonder zaadjes
- 100 g geraspte belegen kaas
- zout en peper, versgemalen
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Laat de tonijn uitlekken. Snijd de ansjovisfilets in kleine stukjes. Meng deze met kappertjes, knoflook, sjalotjes, mayonaise, peper en zout door de tonijn.
- Vul de paprika’s met dit mengsel en zet ze naast elkaar in een ovenschaal. Verdeel de geraspte kaas erover. Bak de paprika’s 20 minuten in de oven. Serveer ze lauwwarm.
Tip
Dit gerecht kan ook worden bereid in de magnetron, 8-10 minuten op 800 watt.
Wijntip
Door het roosteren worden de paprika's zachtzoet. In een kruidige Côtes du Roussillon Villages met zijn fruitige aroma's van rijp rood fruit komt datzelfde zoetje ook voor.
Tonijn
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.