Ingrediënten
- 2 potjes witte bonen, totaal netto 500 g
- 1 rode ui, in dunne halve ringen
- 3 el fijngesneden (blad)peterselie
- 2 blikjes tonijnmoot in zonnebloemolie 200 g, uitgelekt
- 2 el zwarte olijven zonder pit
- 2 rijpe trostomaten, zaadlijsten en vocht verwijderd, in reepjes
- 1 tl mosterd
- 3 el olijfolie
- 1 ui, fijngesnipperd
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 1 el witte wijnazijn
Bereiding
- Klop voor de dressing de mosterd, olijfolie, de ui, knoflook en wijnazijn goed door elkaar.
- Spoel de bonen af in een zeef en laat goed uitlekken. Meng bonen, rode ui en peterselie met de dressing in en kom en laat afgedekt en koel 1 uur intrekken.
- Verdeel de tonijn in mooie stukjes en schep met de olijven en tomaten door de bonensalade.
Serveer zo of serveer met boerenbrood bij.
Tonijn
Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
96 kcal/402 kj
- Vetten:
-
1.00 g.
- Eiwitten:
-
21.50 g.