Ingrediënten

  • 1 dik stuk zalmforelfilet van 600-800 g, op kamertemperatuur
  • 1 bos worteltjes, geschild met stukje groen eraan
  • 200 g sugarsnaps of peultjes
  • 2 cm verse gember, geraspt
  • 2 teentjes knoflook, gehakt
  • 1-2 tl sambal badjak
  • 1 el suiker
  • sap en rasp van 1 citroen
  • 3 el sojasaus
  • 2 el verse koriander, grof gehakt
  • 2 el bieslook, in stukjes van 1 cm

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Blancheer de worteltjes en sugarsnaps 4 minuten in ruim kokend water met zout.
  2. Spoel de groenten in een vergiet onder koud water en laat ze uitlekken.
  3. Verwarm de oven voor op 220 °C. Spreid op de bakplaat een groot stuk bakpapier uit en laat het overhangen. Leg er kruislings nog een stuk bakpapier op en laat dit ook overhangen. Verdeel de worteltjes en sugarsnaps hierover en leg het stuk forel erop.
  4. Roer de gember, knoflook, sambal, suiker en citroenrasp met het citroensap en de sojasaus tot een sausje en schep dit over de vis. Strooi de kruiden erover.
  5. Vouw het bakpapier langs de vis omhoog en vouw het geheel dicht tot een pakketje. Bind dit eventueel vast met paktouw. Schuif de bakplaat in de oven en laat de forel in 25-30 minuten gaar worden. Zet de bakplaat met de papillot zo op tafel.

Lekker met gekookte krieltjes.

Tips

  • Een ander sausje: meng 1 teentje gehakte knoflook, 2 eetlepels paprikapuree uit pot, sap van 1 sinaasappel, 1 eetlepel chili olie, royaal zwarte peper en wat gemalen komijn.
  • Gebruik bakpapier of aluminiumfolie.
Bron
Kookboek "Over Vis & Vis"

(Regenboog)Forel

Forellen leven net als zalmen zowel in zoet- als zoutwater en behoort dan ook tot dezelfde familie, de zalmachtige. Er zijn drie soorten te onderscheiden: zeeforel, beekforel en regenboogforel.

Alles over (Regenboog)Forel

(Regenboog)Forel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
126 kcal
/
526 kj
Vetten:
5.80 g.
Eiwitten:
18.40 g.