Ingrediënten
- 4 stukken koolvisfilet
- 50 g tortillachips
- 2 el olijfolie
- 4 boswortels, dunne plakjes
- 1 grote gele paprika, reepjes
- 2 bosuitjes, ringetjes
- sap ½ citroen
- 1 el gemengde Mexicaanse kruiden
- zout en versgemalen zwarte peper
Bereiding
- Laat de koolvisfilets eventueel ontdooien. Verwarm de oven voor op 200 ºC. Verkruimel de tortillachips fijn in de keukenmachine of in een plasticzak met een deegroller en meng de olijfolie erdoor.
- Verdeel de groenten over het midden van 4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie. Strooi er zout en peper over en sprenkel wat citroensap erover.
- Wrijf de koolvisfilets in met citroensap en de Mexicaanse kruiden en leg ze op de groenten. Strooi de tortillachips over de vis.
- Vouw de uiteinden van het bakpapier aan twee kanten van de vis naar elkaar toe en draai deze uiteinden dicht, zodat een open pakketje ontstaat.
- Zet de pakketjes op de bakplaat en schuif ze in de oven. Bak de koolvis in 20 minuten goudbruin en gaar.
Lekker met rijst en een salade van tomaatjes.
Tip
Neem in plaats van tortillachips gewone chips of cornflakes.
Koolvis
Koolvis is familie van de kabeljauw. Er zijn twee soorten: witte koolvis (Pollachius pollachius) en zwarte koolvis (Pollachius virens).
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
80 kcal/333 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
17.20 g.