Ingrediënten

  • forelfilet
  • tarbot
  • zalmfilet
  • schol
  • 1,5 l visbouillon
  • courgette
  • bleekselderij
  • prei
  • bosuitjes
  • champignons
  • sojasaus
  • sap van een halve citroen
  • olie

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Zet de hotpot-pot in het midden van de tafel en giet de (vis)bouillon en/of saus erin.
  2. Zet de pot aan en breng de bouillon aan de kook. Zorg er voor dat de bouillon kookt voordat je begint. Het water in de bouillon verdampt tijdens het eten. Als deze op begint te raken, kun je deze bijvullen met wat extra water.
  3. Snijd intussen de groente in hapklare stukken en de vis in dunne plakjes. Verdeel alle ingrediënten over een grote schaal en/of een aantal kommetjes. Ga uit van 150 gram vis en 100 gram groenten per persoon.
  4. Gebruik schepnetjes om de stukjes vis in de bouillon te leggen, zodat de vis niet uit elkaar valt. Vrijwel alle stevige vissoorten kunnen voor Chinese fondue gebruikt worden. 
  5. Doe verschillende ingrediënten in de hotpot als de bouillon kookt. Wacht ongeveer 4 à 5 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze er vervolgens uit en garneer met een dipsausje of toppings.

Let op: Paneer en kruid de vis niet! Want deze toevoegingen lossen op in de bouillon.
 

Tip

Maak van te voren visrolletjes voor in de bouillon. Rol forelfilet, tarbot, zalmfilet of schol op met daarin courgettereepjes, bleekselderij, prei, bosuitjes en/of champignons.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.