Ingrediënten
- forelfilet
- tarbot
- zalmfilet
- schol
- 1,5 l visbouillon
- courgette
- bleekselderij
- prei
- bosuitjes
- champignons
- sojasaus
- sap van een halve citroen
- olie
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Zet de hotpot-pot in het midden van de tafel en giet de (vis)bouillon en/of saus erin.
- Zet de pot aan en breng de bouillon aan de kook. Zorg er voor dat de bouillon kookt voordat je begint. Het water in de bouillon verdampt tijdens het eten. Als deze op begint te raken, kun je deze bijvullen met wat extra water.
- Snijd intussen de groente in hapklare stukken en de vis in dunne plakjes. Verdeel alle ingrediënten over een grote schaal en/of een aantal kommetjes. Ga uit van 150 gram vis en 100 gram groenten per persoon.
- Gebruik schepnetjes om de stukjes vis in de bouillon te leggen, zodat de vis niet uit elkaar valt. Vrijwel alle stevige vissoorten kunnen voor Chinese fondue gebruikt worden.
-
Doe verschillende ingrediënten in de hotpot als de bouillon kookt. Wacht ongeveer 4 à 5 minuten tot ze gaar zijn. Haal ze er vervolgens uit en garneer met een dipsausje of toppings.
Let op: Paneer en kruid de vis niet! Want deze toevoegingen lossen op in de bouillon.
Tip
Maak van te voren visrolletjes voor in de bouillon. Rol forelfilet, tarbot, zalmfilet of schol op met daarin courgettereepjes, bleekselderij, prei, bosuitjes en/of champignons.
Schol
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
94 kcal/393 kj
- Vetten:
-
2.00 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.
Zalm
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.