Ingrediënten
- 10 langoustines, gehalveerd
- 200 gram ongezouten boter
- 10 gram geplette knoflook
- 10 gram gehakte peterselie
- 10 gram sjalotjes (fijngehakt in blokjes)
- 3 gehalveerde limoenen
- zeezout en peper, versgemalen
Bereiding
Doe de boter, knoflook, sjalotjes en peterselie in een sauspan, laat de boter langzaam smelten en meng de ingrediënten. Plaats de langoustines en gehalveerde limoenen op een bakplaat. Giet vervolgens de gesmolten boter gelijkmatig over de langoustines. Plaats 3-5 minuten onder een hete grill. De langoustines zijn roomwit van kleur wanneer ze klaar zijn.
Serveer op een grote voorverwarmde schaal en giet alle overgebleven boter van de bakplaat over de langoustines. Knijp de limoenen uit over de schaaldieren terwijl de limoenen nog heet zijn. Besprenkel met een beetje zeezout.
Fruits de mer
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Langoustine
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
86 kcal/360 kj
- Vetten:
-
1.10 g.
- Eiwitten:
-
17.50 g.