Ingrediënten
- 8 grote langoustines
- 1/3 kop olijfolie
- 2 teentjes knoflook, fijngehakt
- 3 tl gehakte peterselie
- Het sap van 1 citroen
- Zeezout en verse gemalen peper
- Citroenpartjes (naar smaak)
Bereiding
- Spoel de langoustines grondig af en snijd daarna elk exemplaar open aan de onderkant met behulp van een scherpe schaar. Verwijder zorgvuldig de zwarte ingewanden.
- Doe de langoustines in een ondiepe schaal (geen metalen schaal). Doe de overgebleven ingrediënten bij elkaar in een kan, behalve de citroen partjes, en giet de mix over de langoustines.
- Bedek de langoustines en laat 30 minuten in de koelkast marineren. Verwarm de oven voor op 350 graden.
- Leg de langoustines 10 minuten in een ondiepe grillpan, begiet regelmatig met de marinade en keer ze regelmatig om tot ze gaar zijn. (Eventueel kun je ze ook boven een spit hangen)
Serveertip
Je kan de langoustines warm en/of koud serveren met de citroenpartjes.
Fruits de mer
Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
- /
Langoustine
Langoustines zijn kleine oranjekleurige zeekreeften met een witte onderkant die 15 tot 20 cm lang kunnen worden. Ze zijn betrekkelijk lang en slank vergeleken met andere kreeftensoorten. Vaak wordt de langoustine verward met de grote garnaal, de gamba.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
86 kcal/360 kj
- Vetten:
-
1.10 g.
- Eiwitten:
-
17.50 g.