Ingrediënten
- 8 kleine sliptongen of 4 grotere tongen, schoongemaakt
- 3 eetlepels platte peterselie
- 2 eetlepels verse dragon of basilicum
- 1 bosuitje, in dunne ringetjes
- 1 theelepel mosterd
- sap en rasp van 1 sinaasappel
- 2 eetlepels walnootolie of olijfolie
- 2 el olijfolie om in te bakken
- 1 oranje pompoen van ca. 800 g
- 1 kleine ui, gesnipperd
- ½ el kerriepoeder
- 1 groenten bouillonblokje
- 1 eiwit + 1 el water
- 75 gr panko of paneermeel
- 50 g boter
Bereiding
-
Hak de kruiden grof en meng ze in een kom met de bosui, mosterd, sinaasappelrasp, 2-3 eetlepels sap en de walnootolie/ olijfolie. Proef en breng op smaak met wat zout en peper. Zet weg tot later gebruik.
-
Verwarm 25 g boter in een pan, schep de pompoenblokjes, ui en kerriepoeder erdoor en bak alles 2-3 minuten.
-
Voeg het bouillonblokje toe aan de pompoen en schenk er een beetje water bij. Leg het deksel op de pan en stoof de pompoen in ongeveer 20 minuten gaar. Mocht het iets te droog dreigen te worden, voeg dan nog iets water toe.
-
Stamp de pompoen tot een grove puree.
-
Bestrooi de tongen met wat peper en zout (of viskruiden).
-
Klop het eiwit los met het water.
-
Wentel de tongen door de bloem, dan door het eiwit en tot slot door de Panko of paneermeel.
-
Verhit de boter in een grote koekenpan en bak de tongen in 4-6 minuten (keer ze tussentijds 1 keer) goudbruin en gaar. Gebruik eventueel 2 koekenpannen of houdt de tong die gebakken is warm op een bord onder wat aluminiumfolie.
-
Verdeel de pompoenmousse over 4 borden en leg de tong erop.
-
Schep de kruidensalsa over de tong.
Tong
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.