Ingrediënten

  • 4 tongfilets van 100 g
  • 8 plakjes roomboterbladerdeeg (diepvries), ontdooid
  • 3 el pesto alla genovese
  • 1 ei, losgeklopt
  • 50 g rucola
  • 4 zongedroogde tomaatjes, in stukjes
  • 1 sjalot, in reepjes
  • 1 el balsamicoazijn
  • 4 el extra vierge olijfolie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 200 ºC. Leg vier plakjes deeg op het werkvlak. Rol de tongfilets op of vouw ze dubbel en leg ze op het deeg; zorg dat rondom een rand van 1-2 cm vrij is. Schep er de pesto op. Dek de vis af met een tweede plakje deeg. Druk de rand goed dicht, gebruik eventueel een vork, en snijd het deeg zo nodig iets bij.
  2. Bestrijk de pakketjes dun met het losgeklopte ei en maak in de bovenkant enkele insnedes. Leg de vispakketjes op een bakplaat bekleed met bakpapier. Bak ze in de voorverwarmde oven in 20 minuten goudbruin en gaar.
  3. Meng intussen de rucola met de tomaatjes en sjalot. Maak de salade aan met de balsamico azijn, olijfolie, zout en peper. Verdeel de salade over vier borden. Leg er een pakketje tong 'Wellington’ bij.

Zelf pesto maken

Maak de pesto bij voorkeur zelf door een handvol basilicum met 1 teen knoflook, 1 eetlepel pijnboompitten en een flinke scheut extra vierge olijfolie met de staafmixer tot een smeuïge pasta te pureren. Meng er geraspte parmezaanse kaas door en breng de pesto op smaak met zout en peper.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.