Fit met vis
Vis is onderdeel van een gezond voedingspatroon en staat daarom in de Schijf van Vijf. Vis bevat veel vitamines, mineralen, eiwit, ijzer en gezonde vetten. De Gezondheidsraad adviseert daarom minimaal één keer per week vis te eten.
Vis en een gezond gewicht
Ben je fanatiek aan het sporten? Ook dan is vis jouw beste vriend. Vis is een van de meest eiwitrijke voedingsbronnen. Het bevat ongeveer 20% eiwitten, afhankelijk van welke soort vis je neemt. Daarnaast is het eiwit van vis erg goed te verteren omdat deze geen collageen of elastine bevatten, de zogenaamde bindweefsel-eiwitten. In eiwit zitten aminozuren waar het lichaam niet buiten kan. Genoeg eiwit eten is dus belangrijk voor een goede gezondheid en belangrijk voor de ondersteuning van de spieropbouw en het herstel na het sporten. De volgende vissoorten bevatten veel eiwit: kabeljauw, sardientjes, makreel, forel, tonijn, zalm, haring, krab, kreeft en garnalen.
Een eiwitrijke maaltijd is goed voor een (langdurig) verzadigd gevoel, waardoor je minder snel opnieuw trek krijgt en het makkelijker wordt tussendoortjes te laten staan.
Wie juist op een verantwoorde manier wat kilo’s wil aankomen, doet er goed aan veel vis te eten die rijk is aan gezonde vetten. Denk hierbij aan bijvoorbeeld zalm, makreel en haring. Neem zo nu en dan ook wat extra vet uit bijvoorbeeld noten en avocado.
Vis eten is niet alleen lekker en gezond,
je voelt je ook nog eens fit!
Lees alles over vis en gezondheid hier.