Ingrediënten
- 2 stukken kabeljauwfilet à 75 g
- 3 plakjes ontbijtspek
- 6 kerstomaatjes
- 1 lente-uitje
- 3 tl Franse mosterd
- 1 el fijngehakte dille
- sap en geraspte schil van een kleine citroen
- 6 el olijfolie
- 100 g gemengde sla
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de grill voor op de hoogste stand. Halveer de plakjes ontbijtspek en bak ze in een droge koekenpan zachtjes uit. Halveer de kerstomaatjes.
- Meng het uitje met 1 theelepel mosterd, een snufje zout, een snufje peper, de dille, citroensap en 5 eetlepels olie. Meng 1 theelepel mosterd met 1 eetlepel olie en bestrijk hiermee de kabeljauw.
- Leg de kabeljauwfilets op het rooster onder de grill en laat de vis aan beide kanten bruin en gaar worden (ca. 8 minuten, afhankelijk van de dikte van de filets).
- Roer de citroendressing nogmaals door en hussel de salade met de kerstomaatjes en de dressing door elkaar. Verdeel de salade over 2 borden, leg de kabeljauw en de plakjes spek erop.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.