Ingrediënten

  • 12 stukjes zeeduivelfilet van 50 g elk
  • 3 el slaolie
  • 2 preien
  • 1 rode paprika
  • 4 plakjes ontbijtspek
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 4 el sinaasappelsap
  • 4 el dikke kokosmelk
  • peper en zout
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Scheur van aluminiumfolie 4 grote vellen van ca. 20 cm af en vet ze in met een beetje olie. 
  2. Snijd de preien in smalle ringen en de paprika in stukjes. Verhit de rest van de slaolie, bak hierin de plakjes spek zacht uit en neem ze uit de pan. Doe de stukjes paprika in de pan en bak ze 3 minuten omscheppend op hoog vuur.
  3. Voeg de preiringen en het uitgeperste teentje knoflook toe aan de pan en bak ze 2 minuten omscheppend mee. Voeg een snufje zout, peper, het sinaasappelsap en de kokosmelk toe. Breng het geheel aan de kook en laat 2 minuten koken. 
  4. Spoel de zeeduivelfilets af onder de koude kraan en dep ze droog. Schep in het midden van elk vel aluminiumfolie een kwart van het preimengsel. Leg de stukjes zeeduivel erop met daarop de plakjes uitgebakken ontbijtspek. Sluit de pakketjes losjes. 
  5. Laat de vis in het midden van de oven in ca. 20 minuten gaar worden. 

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.