Ingrediënten
- 100 g gerookte zalm
- 1 el bieslook, fijngehakt
- peper, versgemalen
- 125 ml zure room
- 2 tortilla's, ø 25 cm
- enkele sprieten bieslook
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Meng de bieslook en peper door de zure room. Besmeer de tortilla’s met dit mengsel en snijd ze in vieren.
- Beleg de tortillapuntjes met de zalm. Rol ze op tot puntvormige zakjes, zet ze eventueel in een eierdop en garneer met de bieslooksprieten.
Wijntip
Deze tortilla's zijn nog lekkerder met een glas Cava of andere droge mousserende wijn.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Zalm
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.