Ingrediënten

  • 4 zalmfilets (à 150 g)
  • halve Chinese kool
  • 300 g rettich of wortel
  • 1 el (rijst)azijn
  • 2 el olie
  • ½ el sesamolie
  • 1 bakje tuinkers
  • 1 dl medium dry sherry
  • 2 el bruine suiker
  • 1 dl Japanse sojasaus
  • zout en versgemalen witte peper

Bereiding

  1. Snijd de Chinese kool in dunne reepjes. Schil de rettich met een dunschiller en rasp de rettich grof. Klop in een kom de azijn met de olie en sesamolie en zout en peper naar smaak tot een dressing. Knip de helft van de tuinkers erboven van het bedje. Schep de Chinese kool en de rettich er voorzichtig door. Laat de salade 15 minuten intrekken.
  2. Verwarm in een koekenpan met antiaanbaklaag de sherry met de bruine suiker, los de suiker al roerende op en roer dan de sojasaus erdoor. Leg de zalmfilets in het vocht en verwarm ze 4-5 minuten op matig hoog vuur, keer ze regelmatig en laat het vocht verdampen tot de zalmfilets omhuld zijn met een dikke saus.
  3. Schep de salade op vier borden en leg de zalmfilets erop. Garneer met toefjes tuinkers.

Lekker met rijst.

Zalm

De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.

Alles over Zalm

Zalm

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
220 kcal
/
924 kj
Vetten:
15.70 g.
Eiwitten:
20.20 g.