Ingrediënten
- 4 zalmfilets met huid à 150 g
- 1 sjalot, fijngesnipperd
- 150 ml droge witte wijn
- 250 g ongezouten koude roomboter, in kleine vlokjes
- 1 citroen, schoongeboend
Ook te bereiden met…
Bereiding
- Breng in een sauspan de sjalot met de wijn aan de kook. Laat de wijn tot 50 ml inkoken.
- Smelt intussen 25 g boter in een koekenpan. Bestrooi de zalmfilets met zout en peper en bak ze in 2 minuten per kant bruin en van binnen rosé of naar wens gaar.
- Schenk intussen de wijn door een zeef en doe terug in de pan. Klop op laag vuur met een garde de rest van de boter in kleine porties erdoor. Klop tot een romige saus. Rasp de gele schil van de citroen boven de pan en breng de saus op smaak met 2-3 el citroensap en zout en (witte) peper.
- Leg de zalmfilets op 4 borden. Schep er een beetje citroensaus over. Serveer de rest van de saus apart erbij.
Lekker met aardappelpuree en knapperige haricots verts met dille.
Zalm
De zalmachtigen waartoe de Atlantische en de Pacifische zalm behoort, zijn vissen die zowel in zoet als zout water leven. Atlantische zalm is inheems in Europa en legt grote afstanden af: van Noorwegen naar Groenland.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
220 kcal/924 kj
- Vetten:
-
15.70 g.
- Eiwitten:
-
20.20 g.