Ingrediënten

  • 4 stukken schelvisfilet van ongeveer 120 g
  • 6 stronken witlof
  • 125 g boter
  • 5 g nootmuskaat
  • 125 g geschaafde amandelen
  • 50 g bieslook
  • 1 eidooier
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C. Snijd de bieslook fijn. Snijd elke witlof in de lengte in vieren. Leg de witlof in een pan met klontje boter. Kruid met peper, zout en nootmuskaat. Bak de witlof eerst goudbruin en laat het dan gaar stoven.
  2. Meng de resterende boter met de amandelen en bieslook. Kruid de schelvisfilets met peper en zout. Beleg de schelvisfilets met een laag boter-amandelmengsel en laat ze zachtjes gaar en krokant worden in de oven.
  3. Klop een eidooier op samen met een scheutje water. Zet op een zacht vuur en blijf kloppen tot een schuimige massa is ontstaan. Haal de pan van het vuur en giet er al kloppend in een fijn straaltje olijfolie bij. Kruid met peper en zout.
  4. Leg de witlof en de schelvisfilets op de borden. Lepel er de saus omheen.

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.