Ingrediënten

  • 2 gestoomde makrelen van elk 300 g of 500 g gestoomde makreelfilet
  • 250 g sperziebonen, gehalveerd
  • 150 g Griekse yoghurt
  • 2 el bieslook, fijngeknipt
  • 1 ui, fijngehakt
  • 6 wrap tortilla’s
  • 75 g veldsla
  • 8 Amsterdamse uien, in vieren
  • 250 g kerstomaatjes, gehalveerd
  • zout en peper, versgemalen

Bereiding

  1. Kook de sperziebonen in ruim water met wat zout in 6-8 minuten beetgaar. Spoel ze in een vergiet af met koud water en laat ze goed uitlekken.
  2. Verwijder kop, staart en vel van de makreel en neem het visvlees van de graat. Verdeel het visvlees in stukjes. Meng de Griekse yoghurt met bieslook en peterselie en voeg zout en versgemalen peper naar smaak toe.
  3. Bestrijk de tortilla’s met de Griekse yoghurt en leg wat veldsla met de sperziebonen, makreel, Amsterdamse uitjes en kerstomaatjes in een reep over het midden. Rol de wraps stevig op en snijd ze schuin door. Verdeel de resterende veldsla over borden en leg de wraps erop.

Tip

Deze wraps zijn ook lekker als meeneemlunch. Verpak dan elke wrap afzonderlijk strak in plasticfolie en neem ze mee in een lunchbox.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.