Ingrediënten

  • 500 g visfilet (zeewolf, zalm en/of kabeljauw) – in blokjes
  • 1/2 citroen, uitgeperst
  • 1/2 el kerriepoeder
  • 4 eieren
  • 75 g parmezaanse kaas – vers geraspt
  • 100 g bloem
  • 3 eetlepels olijfolie of vloeibare margarine
  • 200 ml crème fraîche of kookroom
  • 250 ml melk
  • 2 eetlepels verse dille – fijngehakt
  • 1 dunne prei – in dunne ringetjes

Ook te bereiden met…

Bereiding

Verwarm de oven voor op 175 ºC. Schep de blokjes vis om met het citroensap, zout en peper en kerriepoeder en laat ze 5 minuten staan.



Klop in een kom de eieren met de parmezaanse kaas, een snufje zout en bloem met de handmixer door elkaar. Klop de olijfolie, crème fraîche en de melk erdoor. Roer de dille en prei erdoor.



Vet een lage taartvorm van 28-30 cm in en schenk het beslag erin. Leg de stukjes vis erin en bak de clafoutis in de oven in 45 minuten goudbruin en gaar.

Serveer de clafoutis lauwwarm of koud in puntjes.



Een clafoutis is een Franse taart, die zowel hartig als zoet kan zijn.

Geef de visclafoutis eens een mediterrane uitstraling en vervang het kerriepoeder door wat chilipoeder en gedroogde Provençaalse of Italiaanse kruiden.