Ingrediënten
- 800 g witvis zeeduivel, kabeljauw of steendolk in stukken gesneden
- 1 stuk, duimgroot, verse gember, geschild en heel fijn gesneden
- 6 tenen knoflook, heel fijn gehakt of door de pers
- 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
- 1,5 tl kurkuma
- 1 tl garnalenpasta
- 1 el vissaus
- 90 ml olie
- 20 stengels lente-ui
- 250 g rijstnoedels, bereid volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
- geroosterde pinda’s
- Eventueel een rood gesnipperd pepertje om mee te serveren
- Voor de dipsaus:
- 60 ml citroensap
- 60 ml water
- 30 ml vissaus
- 2 tl suiker
- 3 tenen knoflook, heel fijn gesneden of door de pers
- Maak de dipsaus door het citroensap, water, vissaus, suiker en knoflook te mengen in een kom.
- Meng de gember met de knoflook, sjalot, kurkuma, garnalenpasta, vissaus en olie tot een marinade.
- Leg de vis in de marinade en laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast of nog langer voor een smakelijker resultaat.
- Verhit een beetje olie in een pan en voeg de vis met de marinade toe.
- Bak de vis kort tot hij net gaar is.
- Serveer de vis op een bedje van de rijstnoedels en lente-ui.
- Bestrooi met de geroosterde pinda’s en eventueel de fijn gesneden rode peper.
- Geef de dipsaus in een kommetje erbij.
Kabeljauw
De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
72 kcal/304 kj
- Vetten:
-
0.70 g.
- Eiwitten:
-
16.40 g.
Zeeduivel
De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
1.50 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.