Ingrediënten

  • 800 g stevige witvis, in stukken gesneden
  • 1 stuk, duimgroot, verse gember, geschild en heel fijn gesneden
  • 6 tenen knoflook, heel fijn gehakt of door de pers
  • 1 kleine sjalot, heel fijn gesnipperd
  • 1,5 tl kurkuma
  • 1 tl garnalenpasta
  • 1 el vissaus
  • 90 ml olie
  • 20 stengels lente-ui
  • 250 g rijstnoedels, bereid volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking
  • geroosterde pinda’s
  • Eventueel een rood gesnipperd pepertje om mee te serveren
  • Voor de dipsaus:
  • 60 ml citroensap
  • 60 ml water
  • 30 ml vissaus
  • 2 tl suiker
  • 3 tenen knoflook, heel fijn gesneden of door de pers
  1. Maak de dipsaus door het citroensap, water, vissaus, suiker en knoflook te mengen in een kom.
  2. Meng de gember met de knoflook, sjalot, kurkuma, garnalenpasta, vissaus en olie tot een marinade.
  3. Leg de vis in de marinade en laat dit minimaal 30 minuten marineren in de koelkast of nog langer voor een smakelijker resultaat.
  4. Verhit een beetje olie in een pan en voeg de vis met de marinade toe.
  5. Bak de vis kort tot hij net gaar is.
  6. Serveer de vis op een bedje van de rijstnoedels en lente-ui.
  7. Bestrooi met de geroosterde pinda’s en eventueel de fijn gesneden rode peper.
  8. Geef de dipsaus in een kommetje erbij.

Kabeljauw

De meeste kabeljauwachtigen zijn gemakkelijk te herkennen aan de 3 rugvinnen en de 2 buik- of anaalvinnen. De kabeljauw wordt maximaal 1,9 meter lang en is een vissoort die alleen in koudere gebieden voorkomt.

Alles over Kabeljauw

Kabeljauw

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
72 kcal
/
304 kj
Vetten:
0.70 g.
Eiwitten:
16.40 g.

Zeeduivel

De zeeduivel is een straalvinnige vis uit de familie van zeeduivels. Deze vis wordt ook wel hozemond, staartvis of lotte genoemd.

Alles over Zeeduivel

Zeeduivel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
1.50 g.
Eiwitten:
15.00 g.