Ingrediënten

  • 4 sliptongen of tongfilets
  • 1 ui, in halve ringen gesneden
  • 150 gr wortel, in reepjes
  • 450 gr spinazie, ontdooid en uitgelekt
  • 50 gr boter
  • 75 gr Parmezaanse kaas, geraspt
  • Peper en zout, naar smaak
  1. Verwarm de oven voor op 200°C. Bestrooi de sliptongen met wat peper en zout. Zet weg tot later gebruik.

  2. Smelt de boter in een koekenpan en bak hierin de ui en de wortelreepjes 4 minuten tot ze zachter zijn.

  3. Verdeel de spinazie over een ovenschaal, bestrooi met wat peper en zout en leg de sliptongen erop.

  4. Schep de ui en wortelreepjes op de sliptongen en verdeel de Parmezaanse kaas erover.

  5. Zet de schaal in de oven en bak de sliptongen in 20 minuten gaar en bruin. Haal de schaal uit de oven en serveer direct met aardappelpuree of gebakken aardappelen.

Tong

Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.

Alles over Tong

Tong

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
332 kj
Vetten:
2.10 g.
Eiwitten:
15.00 g.