Ingrediënten
- 4 tongen, schoongemaakt en zonder kop, maar niet gefileerd
- bloem
- 2 el olijfolie
- 2 tenen knoflook, in plakjes
- 1 vleestomaat, ca. 250 g, in blokjes
- 1 blik gepelde San Marzano tomaten, à 400 g
- 1 tl gedroogde oregano
- 100 g zwarte olijven, gehalveerd
- 65 g kappertjes
- 2 el platte peterselie, grofgesneden
- zout en zwarte peper (versgemalen)
- 350 g spaghetti
Bereidingswijze
- Zet twee grote koekenpannen op het vuur en laat beide warm worden.
- Verwarm de olie in de ene koekenpan en laat de knoflook op laag vuur in 5 minuten smaak afgeven. Voeg na 3 minuten de blokjes tomaat toe, vuur iets omhoog en laat 2 minuten meebakken.
- Zet een pan water op, breng deze aan de kook en kook in 8 minuten de spaghetti al dente.
- Dep de tong droog en bestrooi met wat zout, peper en bloem.
- Voeg aan het tomatenknoflook mengsel de gepelde tomaten, oregano, olijven en kappertjes toe en laat 10 minuten inkoken. Breng dan op smaak met zout en peper.
- Verwarm in de tweede koekenpan een beetje olie.
- Bak in de tijd dat de saus inkookt de tong in 8-10 minuten om en om goudbruin in de tweede koekenpan.
- De vis is gaar als je de filets zonder moeite van de graat af kunt duwen. De baktijd kan per grootte van de vis namelijk variëren.
- Giet de spaghetti af en meng er een beetje olijfolie door.
- Serveer de gebakken vis met de saus en de spaghetti en garneer met peterselie.
Tong
Tong is een van de belangrijkste soorten voor de Nederlandse vissersvloot. Binnen Europa hebben onze vissers het grootste quotum, wat betekent dat wij de meeste tong mogen opvissen. Tong wordt vooral veel in restaurants gegeten en dan met name de kleinste variant, de sliptong.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/332 kj
- Vetten:
-
2.10 g.
- Eiwitten:
-
15.00 g.