Ingrediënten
- 500 g tilapiafilet
- 150 g Griekse yoghurt
- 2 el halfvolle mayonaise
- 3 el bieslook, fijngeknipt
- 8 Amsterdamse uitjes, fijngehakt
- 100 g naturel chips
- 2 eieren
- 1 el milde mosterd
Bereiding
- Meng in een schaaltje de yoghurt met mayonaise, bieslook en uitjes. Breng het sausje op smaak met zout en peper.
- Verkruimel de chips in de keukenmachine of in een plastic zak met een deegroller en doe het chipskruim over op een bord. Klop 1 ei los in een diep bord.
- Pureer de tilapiafilet in de keukenmachine en meng er 1 ei, mosterd, 2 theelepels zout en peper naar smaak door. Vorm van dit mengsel 4 grote of 8 kleine burgers.
- Wentel de tilapiaburgers eerst door het ei en daarna door de chips. De burgers moeten rondom bedekt zijn met chips.
- Verhit de boter in een koekenpan en bak de tilapiaburgers goudbruin en gaar, kleine burgers in 4-6 minuten, grote burgers in 8-10 minuten. Serveer met de kruidensaus.
Lekker met frieten en broccoli. Of op een volkorenbroodje met plakjes tomaat en komkommer.
Tilapia
Tilapia is een kweekvis.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
114 kcal/481 kj
- Vetten:
-
4.80 g.
- Eiwitten:
-
17.90 g.