Ingrediënten
- 2 haringen
- 150 gram sushirijst
- sushi azijn of 6 el rijstazijn, 2 tl zout en 4 tl suiker
- zwarte sesamzaadjes
- ringetjes van lente-ui en rode chilipeper, fijngesneden
- sojasaus
- Spoel de sushi rijst goed af met koud water en laat dan een half uur in een laag water staan.
- Kook de rijst daarna, volgens de aanwijzingen op de verpakking, in een rijstcooker of in een pan. Voeg een beetje rijstazijn, suiker en zout toe of gebruik een kant-en-klare sushi azijn om de rijst op smaak te brengen.
- Meng de rijst met zwarte sesamzaadjes en rol er bolletjes van. Tip: gebruik plastic folie om een bolletje te maken en druk niet te hard aan.
- Leg op elk luchtig rijstbolletje een dun plakje haring en maak er opnieuw in de folie samen één rond geheel van.
- Garneer met een paar ringetjes fijngesneden lente-uitjes of pittig pepertje.
- Serveren met sojasaus.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.