Ingrediënten

  • 4 Hollandse Nieuwe
  • 4 grote augurken
  • 8 kapperappeltjes
  • 1 sjalot
  • 1 el kappertjes, gehakt
  • 1 el bieslook, fijngesneden
  • wat gemengde groene kruiden (kervel, dragon, bieslook)
  • sla blaadjes, naar eigen voorkeur
  • 100 g augurkenvocht
  • 75 g zonnebloemolie
  • zuurdesembrood
  • tempura bloem
  • 2 el olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Snijd van de haring een grove tartaar en breng deze op smaak met de sjalot, gehakte kappertjes, de bieslook en een klein scheutje olijfolie. Zet het koel weg.
  2. Snijd de augurk in zeer fijne blokjes en zet apart.
  3. Snijd het zuurdesem zo dun mogelijk, liefst op een snijmachine, in dunne plakjes en leg deze op een, met bakpapier bekleedde, bakplaat. Besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Bak ze in een oven van 180 graden Celsius goudbruin en krokant in ongeveer 5 minuten.
  4. Doe het augurkenvocht in een smalle maatbeker en meng er, met de staafmixer, de zonnebloemolie door. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Roer van een beetje tempura bloem en wat bruiswater een mooi beslagje en haal hier de kapperappeltjes doorheen en frituur deze in 2 minuten krokant.
  6. Verdeel de tartaar van vier haringen over vier borden in een ronde steker. Schep op elk bord wat van de fijn gesneden augurk, Steek wat stukje zuurdesemtoast in de tartaar en garneer af met de krokante kapperappeltjes, de kruiden en de slablaadjes. Schenk er, als laatste, wat van de augurken vinaigrette naast en serveer!
Bron
Plantage87

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.