Ingrediënten
- 3 haringen
- 12 sneetjes donker volkorenbrood
- 1 klein bietje gekookt
- 50 g rucola
- Voor de guacamole:
- avocado in plakken gesneden
- 2 el bieslook fijngeknipt
- zout en versgemalen zwarte peper
- sap van een halve citroen
Bereiding
- Halveer de haringen en snijd de helften schuin in stukken van 4 cm.
- Rooster de sneetjes brood in een contactgrill of in de koekenpan met wat olijfolie.
- Is het gekookte bietje schoon? Snijd die dan in heel dunne plakjes en druppel daar een beetje citroensap overheen.
- Maak een mengsel van de guacamole, de bieslook en 1 eetlepel citroensap. Zout en peper voeg je naar smaak toe.
- Smeer de guacamolespread over het geroosterde brood. Verdeel de rucola over 8 sneetjes en leg daar ook de stukken haring, plakken avocado en dunne bietplakjes op.
- Deze 8 sneetjes verdeel je over 4 borden. Stapel per bord 2 sneetjes op elkaar. De laatste 4 sneetjes leg je als ‘deksel’ bovenop de club sandwich, met de guacamolespread naar beneden. Snij nu de club sandwiches diagonaal in 2 schuine stukken.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.