Ingrediënten

  • 4 ontvelde schollen (à 250 g)
  • 8 el olijfolie
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • tomatenblokjes op sap (blik 400 g)
  • 2 el rode wijnazijn
  • 2 el tomatenpuree
  • 1 dl witte wijn
  • 1½ dl visbouillon (van tablet)
  • 100 g zwarte olijven zonder pit
  • 1 el versgehakte basilicum
  • 2 courgettes
  • 4 el bloem
  • 25 g boter
  • peper en zout

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Verhit voor de tomaten-olijvensaus 2 eetlepels olijfolie en fruit hierin 1 gesnipperde ui en 2 geperste teentjes knoflook. Voeg de tomatenblokjes met sap, de wijnazijn, tomatenpuree, witte wijn en visbouillon toe en laat de saus iets inkoken.
  2. Snijd de olijven in plakjes en schep deze met de basilicum door de saus. Schaaf de gewassen courgette in lange linten. Roerbak ze 3 minuten met peper en zout in hete olijfolie.
  3. Spoel de scholfilets af en dep ze droog. Bestrooi de schollen met peper en zout en haal ze door de bloem.
  4. Verhit de rest van de olie met de boter in een ruime koekenpan en bak ze aan elke kant in 3-4 minuten (afhankelijk van de dikte) gaar. Keer ze tijdens het bakken maar één keer! Serveer de vis op de courgettelinten met de tomaten-olijvensaus.

Lekker met pasta.

Tip

Neem in plaats van scholfilets hele schollen en voeg enkele fijngesneden ansjovisfilets aan de saus toe.

Schol

Schol is een magere vissoort met een vrij neutrale smaak. Kleine schollen worden vaak panklaar verkocht, van grotere schollen koopt men meestal filets. Deze filets zijn het lekkerst wanneer ze gepaneerd en gefrituurd worden.

Alles over Schol

Schol

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
94 kcal
/
393 kj
Vetten:
2.00 g.
Eiwitten:
19.00 g.