Ingrediënten

  • 500 g schelvisfilet
  • 350 g spaghetti
  • 4 stengels bleekselderij
  • 6 takjes peterselie
  • 3 tenen knoflook
  • 1 rode ui
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • 1 tl gerookt paprikapoeder
  • 6 eieren
  • 200 ml kookroom
  • 75 g geraspte oude kaas of Parmezaanse kaas
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

  1. Kook de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet af in een vergiet en laat uitlekken.
  2. Dep ondertussen de schelvisfilet droog en snijd in stukken van 3-4 cm.
  3. Was en droog de bleekselderij en peterselie. Snijd de bleekselderij in smalle boogjes. Hak de peterselie fijn. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de plakjes ontbijtspek elk in vieren.
  4. Zet een grote koekenpan op middelhoog vuur. Leg de stukken ontbijtspek in de pan en bak ze in enkele minuten zachtjes uit en lichtbruin. Haal het spek uit de pan, maak de pan niet schoon. Doe een scheut olijfolie in de pan en roerbak hierin de bleekselderij en ui 3 minuten. Voeg knoflook en paprikapoeder toe en bak nog 3 minuten. Schuif alles aan de kant. Draai het vuur hoog. Leg de stukken schelvis in de pan en bak ze in 2 -3 minuten aan elke kant bruin. Schep het uienmengsel tussendoor telkens even om.
  5. Klop de eieren los met de kookroom, ½ theelepel zout en royaal peper. Doe het eiermengsel bij de vis in de pan. Voeg ook de warme spaghetti, ¾ van de peterselie en het spek toe en schep alles voorzichtig door elkaar. Warm nog even door en schep ¾ van de kaas erdoor. Schep de schelvis spaghetti carbonara in een schaal en bestrooi met de rest van de kaas en peterselie.

TIP: Je kan de schelvis ook vervangen door kabeljauw, wijting of zalm. In plaats van spaghetti kun je ook tagliatelle of een andere pastasoort gebruiken.

Schelvis

Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.

Alles over Schelvis

Schelvis

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
79 kcal
/
334 kj
Vetten:
0.30 g.
Eiwitten:
19.00 g.