Ingrediënten
- 1 schelvis (ca. 1 kg), zonder kop en schoongemaakt
- 1 citroen, in plakjes
- 1 teen knoflook, in plakjes
- 8 takjes tijm
- 6 takjes rozemarijn
- 6 el olijfolie
- 2 tl grof zeezout
Bereiding
- Verwarm de oven voor tot 200ºC. Spoel de schelvis schoon onder stromend water en dep droog.
- Vul de vis met de helft van de citroen, knoflook en kruiden. Verdeel de rest van de citroen, knoflook en kruiden over de vis en bind dit vast met een stukje keukentouw. Leg de vis in een ruime ovenschaal of braadslede of op een bakplaat bekleed met bakpapier.
- Besprenkel met de olijfolie en strooi er het zeezout over. Rooster de schelvis in de voorverwarmde oven in 25-30 minuten gaar.
Tip
Verdeel 1 kg schoongeboende krieltjes rond de vis. Bestrooi de krieltjes ook met een beetje zeezout en rooster ze met de schelvis mee.
Schelvis
Schelvis is een belangrijke commerciële soort uit de koudere kustgebieden van de Noord Atlantische Oceaan. Het is een rondvis uit de familie van de kabeljauwachtige.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
79 kcal/334 kj
- Vetten:
-
0.30 g.
- Eiwitten:
-
19.00 g.