Ingrediënten

  • 400 g scheermessen
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 1 dl Sansa olijfolie
  • 1 glas witte wijn
  • 5 takjes koriander, geplukt en grof gesneden
  • 2 citroenschijfjes
  • peper en zout

Ook te bereiden met…

  1. Spoel de mesheften grondig in licht gezouten water: ze moeten al hun zand kwijt raken.
  2. Doe de olie in een pan en fruit de knoflook aan zonder te kleuren.
  3. Voeg de mesheften met de koriander toe en sluit af met een deksel. Goed omschudden tot alle schelpen open zijn (ca. 5 minuutjes).
  4. Voeg  de witte wijn toe en laat even goed doorkoken.
  5. Breng op smaak met peper en zout.
  6. Serveer in een schaal met de schijfjes citroen en stokbrood.

Fruits de mer

Fruits de mer stijgen razendsnel in populariteit, maar hoeveel mensen weten er nu eigenlijk dat deze lekkernijen uit onze eigen Noordzee komen? We kennen de prachtige etagères op de pittoreske Franse terrasjes, vol met noordzeekrab, mesheften en langoustines. Laat de Franse naam je niet in verwarring brengen, want deze worden allemaal voor onze eigen deur gevangen. In de maand juli zet het Nederlands Visbureau deze Fruits de mer letterlijk op de kaart als ‘vis’ van de maand. Dat de Hollandse garnaal voor de deur wordt gevangen, is algemeen bekend, maar onze Noordzee zit ook vol met schelp- en schaaldieren zoals kreeften, krabben en mosselen.

Alles over Fruits de mer

Fruits de mer

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
/