Ingrediënten

  • 400 g scharfilet
  • 300 g basmatirijst
  • 2 el olie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 300 g tomaat, in stukjes
  • 1 courgette, in blokjes
  • 2 el korma currypasta
  • 400 ml kokosmelk
  • 3 el grofgehakte bladpeterselie of koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.
  2. Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de ui. Bak de tomaat en courgette 3 minuten mee. Schep de currypasta erdoor. Schenk de kokosmelk in de pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag. Leg de scharfilet in de currysaus. Stoof de vis afgedekt in 4 minuten gaar.
  3. Schep de rijst op 4 borden. Verdeel er de scharfilet met de groenten en de currysaus over. Bestrooi met de peterselie of koriander.

Tip

Serveer er nog warme naan (Indiaas brood) bij. Snijd 1-2 naanbroden in repen en rooster ze in de broodrooster goudbruin en warm.

Schar

Schar is een kleinere, ietwat onbekendere platvissoort en familie van de tong, schol en tarbot.

Alles over Schar

Schar

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
95 kcal
/
400 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
17.00 g.