Ingrediënten
- 600 g scharfilets
- sap van 1 citroen
- 1/2 bosje platte peterselie (à 20 g)
- 1/2 bosje basilicum (à 15 g)
- 1 teen knoflook
- 1 ansjovisfilet (blik)
- 2 tl kappertjes, grof gehakt
- 100 ml olijfolie extra vierge
Bereiding
- Besprenkel de scharfilets met het sap van 1/2 citroen. Wrijf de kruiden, de knoflook en de ansjovisfilet fijn in een vijzel of hak ze met een mes heel fijn. Meng de kappertjes en 75 ml olijfolie erdoor. Voeg citroensap en zout en peper naar smaak toe.
- Bestrijk de scharfilets met de resterende olijfolie. Bestrooi ze met zout en peper.
- Verhit een grillpan. Gril de scharfilets in 1-2 min per kant bruin en net gaar. Keer de filets voorzichtig. Leg de scharfilets op een schaal en serveer ze met de salsa verde.
Lekker met lintpasta of een gepofte aardappel en knapperige groene asperges of broccoli.
Tip
Maak de salsa verde van tevoren en bewaar de saus in de koelkast tot gebruik.
Wijntip
Droge, goed gekoelde Riesling d'Alsace komt opwekkend en verfrissend over. Die smaak sluit precies aan bij dit lichte visgerecht met de groene-kruidensaus.
Schar
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
95 kcal/400 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
17.00 g.