Ingrediënten
- 12 sardientjes, schoongemaakt
- ½ rode peper
- 2 teentjes knoflook
- 1,5 dl olijfolie
- sap ½ citroen
- ½ courgette
- ½ aubergine
- mespuntje mosterd
Bereiding
- Snijd de courgette en aubergine in plakken. Meng voor de marinade de rode peper, knoflook, 0,5 deciliter olijfolie en citroensap met wat zout in een staafmixerbeker en verdeel dit over de sardientjes. Laat een uurtje marineren in de ijskast.
- Besmeer de plakken courgette en aubergine met de rest van de olijfolie en rooster ze op de barbecue om-en-om. Bestrooi ze met zeezout. Haal de sardientjes uit de marinade en rooster ze 2 tot 3 minuten per kant op de barbecue.
- Serveer op een bord, schep er wat van de marinade overheen en leg er de geroosterde groenten bij.
Wijntip

Schenk bij deze sardientjes eens een Rueda Sauvignon Blanc. Deze tintelfrisse Spaanse wijn kan goed op tegen de smaak van de rode peper en knoflook! Alles over de verkrijgbaarheid van deze wijnen vind je hier. Salud!
Sardine
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
115 kcal/485 kj
- Vetten:
-
4.20 g.
- Eiwitten:
-
19.40 g.