Ingrediënten

  • 8 sneeën bruin brood
  • roomboter op kamertemperatuur om te smeren en te bakken
  • 150 g postelein
  • 1 rode ui
  • 4 gerookte spekbokkingen, schoongemaakt

Bereiding

  1. Besmeer het brood met boter. Was de postelein en schud het water eraf.
  2. Pel de ui en snijd deze in dunne ringen. Verhit een halve eetlepel boter in een koekenpan. Bak de visfilets op het vel even aan, druk de vis met een spatel naar beneden.
  3. Draai de vis om en bak de andere kant ook nog 1 minuut. Leg de warme vis op 4 sneeën brood. Je kunt het vel er nu makkelijk aftrekken.
  4. Verdeel de postelein en de uitjes erover en leg de andere boterhammen erop.

 

Weetje

Spekbokking is geen aparte vissoort, maar gewoon een uit de kluiten gewassen, koudgerookte haring.

Bron
Uit: “Hollandse Kramen”, van Yolanda van der Jagt

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.