Ingrediënten

  • 500 g (diepvries) witte tonijnsteaks, ontdooid en in dobbelstenen gesneden
  • 1/2 krop ijsbergsla
  • 2 tomaten, ontveld en in reepjes gesneden
  • 100 g sperziebonen, beetgaar gekookt en koud gespoeld
  • 10 zwarte en 10 groene olijven
  • 1/2 rode, 1/2 groene, 1/2 gele paprika, in reepjes gesneden
  • 6 vastkokende aardappels, in de schil gekookt, gepeld en in plakjes gesneden
  • 2 eieren, hard gekookt en in partjes gesneden voor de garnering
  • 1 gezouten ansjovisfilet p.p. voor de garnering
  • 4 knapperige kaiser broodjes

Bereiding

  1. Ontdooi de tonijnsteaks ruim van tevoren in de koelkast.
  2. Snijd ter voorbereiding alle groenten voor in de salade en zet de overige ingrediënten klaar in aparte bakjes.
  3. Snijd de tonijn in dobbelstenen en kruid met peper en zout.
  4. Verwarm de Kaiser broodjes in de oven en snijdt ze daarna door midden.
  5. Verwarm een pan op hoog vuur en schroei de tonijndobbelstenen dicht in enkele druppels olie. De dobbelsteentjes van tonijn zijn het lekkerst wanneer ze nog mooi rosé van binnen zijn.
  6. Maak de salade door alle groenten samen met de dressing door elkaar te mengen. Laat de dressing intrekken in een met plastic folie afgedekte schaal.
  7. Haal het zachte witte brood voorzichtig uit de halve bolletjes en vul ze met de salade. Verdeel de tonijn over het broodje met salade en plaats het kapje er bovenop. Garneer met partjes ei, ansjovis, en eventueel basilicum en citroenpartjes.

Tip

 Serveer met een dressing naar keuze.

Bron
Anova Seafood (www.anovaseafood.nl)

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.