Ingrediënten

  • 300 g tonijnfilet
  • 50 g gevulde olijven (met pimento)
  • 1 teentje knoflook
  • 2 el citroensap
  • 1 tl verse of gedroogde tijm
  • mespunt suiker
  • 4 el olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

  1. Leg de tonijn een half uurtje voor het snijden in de vriezer, zodat je makkelijker dunne plakjes kunt snijden.
  2. Snijd de olijven in dunne plakjes. Knijp het teentje knoflook fijn en meng het met het citroensap, de tijm, een snufje zout, een snufje peper, de suiker en de olie.
  3. Spoel de tonijn met koud water af en dep de vis droog. Snijd de tonijn in heel dunne plakjes en leg ze naast elkaar op vier borden.
  4. Besprenkel de vis met de knoflookdressing. Verdeel de plakjes olijf erover.

Tip: vervang het citroensap door limoensap, gebruik verse koriander in plaats van tijm en strooi er lente-uiringetjes en stukjes ontvelde en ontpitte tomaat over in plaats van olijf.

Tonijn

Tonijn is een verzamelnaam voor een aantal soorten pelagische oceaanvissen en is onderdeel van de familie der makreelachtigen.

Alles over Tonijn

Tonijn

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
96 kcal
/
402 kj
Vetten:
1.00 g.
Eiwitten:
21.50 g.