Ingrediënten

  • 4 dubbele of 8 enkele makreelfilets met vel (totaal ca. 500 g
  • 300 g spaghetti
  • 4 el olijfolie
  • 150 g gerookt spek, in blokjes
  • 2 sjalotten, fijngesnipperd
  • 500 g prei, in ringen
  • 100 ml droge witte wijn
  • 1 beker crème fraîche (200 g)
  • 2 el peterselie, fijngehakt

Bereiding

  1. Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een hapjespan 2 el olijfolie. Bak de spekblokjes met de sjalot 3 min. Voeg de prei toe en bak in 4 min. beetgaar.
  2. Schenk de wijn bij de prei. Roer de crème fraîche erdoor en verwarm nog 2 min. Verhit intussen in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Bestrooi de makreelfilets met zout en peper en bak ze in 2-3 min. per kant bruin en net gaar.
  3. Giet de spaghetti af en meng door de prei. Breng op smaak met zout en peper. Verdeel de spaghetti over 4 borden. Leg er de makreelfilets bij en bestrooi met de peterselie.

Tip

Vervang de prei door spinazie of doperwten.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.