Ingrediënten

  • 100 g gerookte makreel
  • 1 lente-uitje
  • 1 teentje knoflook
  • 1 kleine rode peper
  • 1 tomaat
  • 4 eieren
  • 25 g boter
  • bieslook
  • zout en peper

Bereiding

  1. Maak de lente-ui en knoflook schoon en snipper ze fijn. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het zaad en vocht.
  2. De lente-ui met de knoflook in de hete olie glazig bakken. Schep de met zout en peper losgeklopte eieren erop en haal met een vork het gestolde ei steeds naar boven tot al het ei bijna is gestold.
  3. Schep tot slot de tomaat, de gerookte makreel en het bieslook erdoor.

Lekker met vers afgebakken stokbrood.

Omega 3-vetzuren

Deze vis is rijk aan Omega 3-vetzuren, deze beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.

Lees meer over gezonde vetten

Makreel

De makreel heeft een blauw-groenige rug en een zilverwitte buik, heeft blauwzwarte strepen en een diep ingesneden staartvin. De makreel wordt maximaal 66 cm lang. Het vlees is stevig en vet maar wel vrij sappig en zacht. Het heeft een vettige, rookachtige geur. De makreel kan goed gegrild of gebakken worden en wordt vaak gerookt verkocht. Door het hoge vetgehalte combineert makreel goed met iets zuurs: wijn, azijn, mierikswortel of mosterd.

Alles over Makreel

Makreel

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
258 kcal
/
1079 kj
Vetten:
20.70 g.
Eiwitten:
18.00 g.