Ingrediënten
- 100 g gerookte makreel
- 1 lente-uitje
- 1 teentje knoflook
- 1 kleine rode peper
- 1 tomaat
- 4 eieren
- 25 g boter
- bieslook
- zout en peper
Bereiding
- Maak de lente-ui en knoflook schoon en snipper ze fijn. Snijd de tomaat in vieren en verwijder het zaad en vocht. Snijd de rode peper in ringen.
- De lente-ui met de knoflook in de hete olie glazig bakken. Schep de met zout en peper losgeklopte eieren erop en haal met een vork het gestolde ei steeds naar boven tot al het ei bijna is gestold.
- Schep tot slot de tomaat, de in ringen gesneden peper, de gerookte makreel en het bieslook erdoor.
Tip
Lekker met vers afgebakken stokbrood.
Omega 3-vetzuren
Deze vis is rijk aan omega 3-vetzuren, welke beschermen tegen hart- en vaatziekten en passen in een gezond voedingspatroon.
Makreel
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
258 kcal/1079 kj
- Vetten:
-
20.70 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.