Ingrediënten

  • 300 g tilapiafilets
  • 100 g sugarsnaps
  • 1 kleine mango
  • 3 bosuitjes
  • 3 el olijfolie
  • sap ½ citroen
  • 1 el gembersiroop
  • 2 el oestersaus of sojasaus

Ook te bereiden met…

Bereiding

  1. Maak de sugarsnaps schoon en kook ze in een pan met ruim kokend water en wat zout in 4-5 minuten beetgaar. Spoel ze in een zeef onder koud stromend water af.
  2. Schil de mango, snijd het vruchtvlees in plakken van de pit en snijd dit in stukken. Snijd de bosuitjes in stukken van 3-4 cm. Halveer de tilapiafilets in de lengte en snijd ze vervolgens in repen van 3 cm breed.
  3. Verhit de olie in een wok en roerbak de stukken tilapia 3 minuten op hoog vuur. Schep de bosuitjes erdoor en bak ze 1 minuut mee. Schep dan de mango en sugarsnaps erdoor. Roer het citroensap, de gembersiroop en de oestersaus door elkaar en schep dit door de vis. Verwarm het gerecht nog 2 minuten zachtjes door.

Serveer met rijst.

Tilapia

Tilapia is een kweekvis.

Alles over Tilapia

Tilapia

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
114 kcal
/
481 kj
Vetten:
4.80 g.
Eiwitten:
17.90 g.