Ingrediënten
- 350 g wijtingfilets, in stukjes
- 1 rol koelvers taart- en quichedeeg
- 1 ui, gesnipperd
- 2 courgettes, in blokjes
- 2 el kappertjes
- 1 tl dille
- 1 tl peterselie
- sap van ½ citroen
- 100 ml slagroom
- 4 eieren
- olijfolie
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 180°C.
- Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes van ongeveer 1x1 cm.
- Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui.
- Voeg vervolgens de courgette toe en bak de blokjes in zo’n 20 minuten op middelhoog vuur gaar.
- Voeg de kruiden, kappertjes en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
- Bekleed een quichevorm met het deeg en verdeel de wijting over de bodem.
- Bestrooi de wijting met peper en zout en schep de courgette in de quichevorm.
- Klop de eieren los met de room, voeg peper en zout toe en schenk het over de vis en groenten.
- Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.
- Serveer met een lekkere frisse salade.
Wijting
Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
85 kcal/358 kj
- Vetten:
-
1.20 g.
- Eiwitten:
-
18.50 g.