Ingrediënten

  • 350 g wijtingfilets, in stukjes
  • 1 rol koelvers taart- en quichedeeg
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 courgettes, in blokjes
  • 2 el kappertjes
  • 1 tl dille
  • 1 tl peterselie
  • sap van ½ citroen
  • 100 ml slagroom
  • 4 eieren
  • olijfolie
  • 8 takken peterselie

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor op 180°C.
  2. Snipper de ui en snijd de courgettes in blokjes van ongeveer 1x1 cm.
  3. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en fruit de ui.
  4. Voeg vervolgens de courgette toe en bak de blokjes in zo’n 20 minuten op middelhoog vuur gaar.
  5. Voeg de kruiden, kappertjes en het citroensap toe en breng op smaak met peper en zout.
  6. Bekleed een quichevorm met het deeg en verdeel de wijting over de bodem.
  7. Bestrooi de wijting met peper en zout en schep de courgette in de quichevorm.
  8. Klop de eieren los met de room, voeg peper en zout toe en schenk het over de vis en groenten.
  9. Bak de quiche in 30 - 40 minuten gaar en goudbruin.
  10. Serveer met een lekkere frisse salade.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.