Ingrediënten

  • 150 g wijtingfilet, in stukjes
  • 1 eiwit, losgeklopt
  • 2 el crème fraîche
  • 2 tl milde kerriepoeder
  • 4 (zoete oranje) mini-paprika’s
  • 1 (biologische) sinaasappel
  • 2 el olijfolie
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 el verse muntblaadjes, in dunne reepjes

Bereiding

  1. Pureer de wijting in het kleine bakje van de keukenmachine.
  2. Voeg het eiwit en de crème fraîche toe en strooi de kerriepoeder, wat versgemalen peper en ½ theelepel zout erover.
  3. Meng alles goed door elkaar tot een fijne puree. Halveer de paprika’s in de lengte en verwijder de zaadjes.
  4. Vul de halve paprikaatjes met het wijtingmengsel en druk dit goed aan. Zet de paprikaatjes in het stoommandje.
  5. Zet het stoommandje in een pan boven een laag kokend water en stoom de paprika’s afgedekt in 8-10 minuten gaar.
  6. Boen de sinaasappel schoon en rasp de oranje schil er dun af. Roer in een schaaltje een dressing van de olijfolie met de gemalen komijn, wat zout en versgemalen peper, sinaasappelrasp en muntblaadjes.
  7. Zet de paprika’s op kleine bordjes of op een schaal en schep er een beetje dressing over.

 

Let op: voor de bereiding van dit gerecht heb je een stoommandje en een keukenmachine nodig

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.