Ingrediënten

  • 600 g wijtingfilets
  • 1 augurk
  • 4 eetlepels zoetzure zilveruitjes
  • 1 el fijngehakte dille
  • 4 el bloem
  • 40 g boter
  • mespuntje mosterd

Bereiding

Hak de augurk fijn. Was en droog de visfilets. Bestrooi deze met een beetje zout en de dille. Wentel de visfilets vervolgens door de bloem. Smelt de boter in een ruime koekenpan en bak hierin de wijtingfilets aan beide kanten bruin en gaar (4-6 minuten). Voeg de fijngehakte augurk en de zilveruitjes toe en bak het geheel nog 1 minuut op een hoog vuur.



Lekker met gebakken aardappelen en sperzieboontjes.

Wijting

Wijting behoort tot de familie van de kabeljauw en wordt ook vaak samen met kabeljauw gevangen.

Alles over Wijting

Wijting

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
85 kcal
/
358 kj
Vetten:
1.20 g.
Eiwitten:
18.50 g.