Ingrediënten

  • 4 kg verse mosselen
  • 2 uien, in ringen
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 preien in ringen gesneden
  • 4 takjes selderij (gebruik bij voorkeur de blaadjes)
  • peper
  • glas droge witte wijn of bier of water (houd er rekening mee dat wijn en bier smaakbepalend zijn)

Bereiding

  1. Vul de pan voor driekwart met mosselen, groenten en kruiden. Voeg het water, de wijn of het bier toe en sluit de pan met het deksel. Breng de mosselen aan de kook. Het kookvocht drukt het deksel omhoog wanneer de mosselen koken. Licht het deksel op zodat het vocht weer zakt. Schep de mosselen om. Druk het deksel weer op de pan en laat op dezelfde manier het vocht tot drie keer toe het deksel omhoog drukken. De mosselen zijn gaar, serveer ze direct. Eet smakelijk!

Tips

  • Gebruik voor dit gerecht een echte mosselpan voor het beste resultaat.
  • Tijdens het koken gaan de mosselen open. Sommige blijven dicht. Open deze apart met een mesje. Heel incidenteel is een schelp die dicht blijft onvoldoende gekookt of is het een slikmossel (vacuüm gezogen met slik of zand).

 

Bron
Mosselglossy

Mosselen

De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.

Alles over Mosselen

Mosselen

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
74 kcal
/
311 kj
Vetten:
3.00 g.
Eiwitten:
9.80 g.