Ingrediënten
- 2 kg mosselen
- 200 g soepgroenten
- 1 grote ui
- 2 teentjes knoflook
- slaolie
- 2 el ketjap manis
- 1 el citroensap
- 1 tl sambal
Bereiding
- Was de mosselen en zoek ze uit: kapotte exemplaren verwijderen. Doe de mosselen met de soepgroenten en 1 dl water in een ruime pan. Breng ze met het deksel op de pan aan de kook en laat ze in 5-8 minuten gaar worden.
- Pel en snipper de ui en de knoflook. Verhit een scheutje olie in een ruime koekenpan en bak hierin de ui en de knoflook in 4 minuten goudbruin. Voeg de ketjap, het citroensap en de sambal toe en laat het geheel een paar minuten zachtjes pruttelen.
- Haal de mosselen uit de schelpen, rijg ze aan 12 satéstokjes en leg deze een paar minuutjes in de ketjapsaus in de pan. Deze bijzondere mosselsaté smaakt nog lekkerder wanneer er op het laatst wat vers gehakte koriander over wordt gestrooid.
Tip
Gebruik 500 g kant-en-klaar gekookte mosselen.
Mosselen
De schelp van de mossel heeft een blauwzwarte kleur. De binnenkant is parelmoer-glanzend.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
74 kcal/311 kj
- Vetten:
-
3.00 g.
- Eiwitten:
-
9.80 g.