Ingrediënten
- 2 rode ponen (panklaar)
- enkele takjes rozemarijn
- 2 el olie
- zout en zwarte peper (versgemalen)
- 1 tl kerriepoeder
- 1 sinaasappel (halve plakjes)
- Voor de sjalottencompote :
- 1 el boter
- 1 el olie
- 250 g sjalotjes (gehalveerd)
- 1 rode ui (ringen)
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 el bruine suiker
- 1 el witte wijn of sherry
- 1 el balsamicoazijn
- zout en peper, versgemalen
- 1 hele steranijs
- visklem
Bereiding
- Begin met de sjalottencompote. Verhit de boter en olie in een hapjespan en fruit de sjalotjes en rode ui zonder dat ze kleuren. Voeg de rest van de ingrediënten toe en stoof zachtjes 15 minuten. Laat afkoelen en verwijder de steranijs.
- Spoel de vissen af met koud water en dep ze droog met keukenpapier. Snijd ze aan de buikzijde iets verder open en leg er takjes rozemarijn in. Bestrijk de vissen met olie en bestrooi ze met peper, zout en kerriepoeder. Snijd ze aan beide kanten 3 keer diagonaal in en steek er plakjes sinaasappel in.
- Leg de vissen in een visklem op een hete barbecue en rooster ze in 10-12 minuten gaar. Keer ze halverwege. Serveer met de sjalottencompote.
Lekker met grof bruinbrood bij.
Poon
De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
118 kcal/494 kj
- Vetten:
-
5.03 g.
- Eiwitten:
-
17.02 g.