Ingrediënten
- 600 g rode poonfilet
- 1 gele paprika
- 2 uien
- 50 g boter
- 1 tl suiker
- ½ dl droge witte wijn
- 2 el allesbinder
- 75 g geraspte jongbelegen kaas
- peper en zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Spoel de visfilets onder de koude kraan af en dep ze daarna droog.
- Wrijf de poon in met een snufje zout en een snufje peper. Leg de filets naast elkaar in een ovenvaste schaal.
- Snijd de paprika en de ui in smalle ringen. Smelt de boter en bak hierin de paprika- en uienringen met de suiker 4 minuten op een matig vuur.
- Voeg de wijn toe en breng het geheel aan de kook.
- Schep het paprika-mengsel (ook het vocht) over de vis. Dek de schaal af en laat de vis in de voorverwarmde oven in ongeveer 20 minuten gaar worden.
- Neem de schaal uit de oven. Zet de grill aan en schenk voorzichtig het vocht uit de schaal in een steelpannetje. Zet het pannetje op een matig vuur.
- Voeg genoeg allesbinder (1-2 eetlepels) toe om de saus te binden. Roer de kaas, peper en zout naar smaak erdoor en schep de saus direct over de vis. Laat het gerecht onder de hete grill snel een beetje bruin worden.
Tip
Lekker met gekookte zilvervliesrijst en doperwtjes.
Poon
De rug en bovenzijde van de poon zijn lichtrood. De onderzijde is oranje of wit. De rode poon wordt maximaal 40 cm lang. Poon heeft een fijne, zoet-garnaalachtig smaak. De poon kan goed worden gestoofd, gebakken of gerookt.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
118 kcal/494 kj
- Vetten:
-
5.03 g.
- Eiwitten:
-
17.02 g.