Ingrediënten
- 200 g gerookte haringfilet, in stukje gescheurd
- 400 g spaghetti
- 200 g crème fraîche
- 1 citroen, sap en zest
- krulpeterselie, fijn gehakt
Bereiding
- Kook de spaghetti gaar in ruim gezouten water.
- Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
- Verwarm in een hapjespan de crème fraîche tot deze vloeibaar is. Voeg de gerookte haring toe en roer deze erdoor.
- Schep de spaghetti in de pan en voeg een scheutje van het kookwater toe tot er een mooie saus ontstaat.
-
Breng op smaak met de citroensap. Verdeel de spaghetti over vier borden.
-
Strooi er wat citroenzest en gesneden krulpeterselie over. Serveer direct.
Haring
De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.
Voedingswaarden:
Per 100 gram onbereid product:
- Energie:
-
216 kcal/906 kj
- Vetten:
-
16.00 g.
- Eiwitten:
-
18.00 g.