Ingrediënten

  • 200 g gerookte haringfilet, in stukje gescheurd
  • 400 g spaghetti
  • 200 g crème fraîche
  • 1 citroen, sap en zest
  • krulpeterselie, fijn gehakt

Bereiding

  1. Kook de spaghetti gaar in ruim gezouten water.
  2. Giet de spaghetti af, maar bewaar een kopje van het kookwater.
  3. Verwarm in een hapjespan de crème fraîche tot deze vloeibaar is. Voeg de gerookte haring toe en roer deze erdoor.
  4. Schep de spaghetti in de pan en voeg een scheutje van het kookwater toe tot er een mooie saus ontstaat.
  5. Breng op smaak met de citroensap. Verdeel de spaghetti over vier borden.

  6. Strooi er wat citroenzest en gesneden krulpeterselie over. Serveer direct.

Haring

De haringvisserij in Nederland is een van de oudste, bestaande visserijen. De toegestane vangst van haring is enorm: 518.000 ton.

Alles over Haring

Haring

Voedingswaarden:

Per 100 gram onbereid product:

Energie:
216 kcal
/
906 kj
Vetten:
16.00 g.
Eiwitten:
18.00 g.